DierengezondheidsCentrum Geldrop

Wij geven Vita Vogel producten mee, niet alleen als voedingssupplement bij gezonde vogels, maar ook als extra ondersteuning naast een behandeling. Soms is een beetje hulp naast de bestaande medicijnkuur, of bij een chronisch probleem, erg welkom. Vita Vogel biedt die hulp en vogeleigenaren komen vervolgens enthousiast terug voor een tweede flesje. Doordat Vita Vogel veel verschillende soorten supplementen heeft, kunnen we de producten voor een breed scala aan problemen gebruiken. Dat maakt deze middelen een goede aanvulling voor onze dierenkliniek.


Stichting Vogelasiel Someren is een organisatie die verzwakte, zieke en/of gewonde dieren opvangt. Wij verzorgen ze en als ze volledig hersteld zijn worden ze weer vrijgelaten in de natuur. De stichting werkt met vrijwilligers en we zijn volledig afhankelijk van giften en donateurs. Dit jaar hebben we een topjaar en hebben al 2400 vogels en 60 zoogdiertjes opgevangen.

Wij zijn sinds 2011 bezig om een vergunning te krijgen om op onze plek te mogen blijven zitten. De zitting van de Raad van State is geweest en nu moeten we wachten op de uitspraak. Dan kunnen we nieuwe buitenruimtes realiseren zodat we alle dieren kunnen blijven opvangen. De stichting wordt ook geholpen door een dierenarts, die alles gratis doet en een paar bedrijven die ons gratis voedsel geeft, denk aan vis, brood, groenten en vlees.

De vloeibare voedingssupplementen van VitaVogel mogen we sinds dit jaar uitproberen bij verzwakte vogels. De resultaten zijn zeer positief. Het herstel verloopt vlotter dan zonder deze supplementen en het gebruik van antibiotica wordt met het minimum beperkt.

Dit jaar zijn er door de droogte veel watervogels binnen gebracht. Door vuilwater verzwakken ze en we hebben toen veel gebruik gemaakt van de supplementen. Een sneller herstel als resultaat, daar gaat het om zodat ze als gezonde vogel weer terug in de natuur geplaatst konden worden. Doordat je het alleen maar moet toevoegen in het drinkwater is het ook nog eens een makkelijke manier om het toe te dienen aan verzwakte vogels.

Prachtig dat VitaVogel ons dit heeft aangeboden en we hopen nog vele vogels hiermee te helpen.

Nogmaals bedankt,

Pepie Smits,

Beheerder Stichting Vogelasiel Someren.

Andre Ganzevles , www.devalkparkietensite.nl.

Ik heb dit weekend voor het eerst Gustoso gebruikt bij mijn vogels. Mijn vermoeden was dat het goed en snel kon aanslaan bij mijn vogels. Het werd zeker bevestigd. Vastere ontlasting, vogels zijn levendiger, bevedering gaat minder weid zitten dus meer gesloten. Beter voedsel vertering en dus en betere eetlust opwekkend. Ik ben er zeer content ermee, eerste 2 dagen de hoeveelheid aangehouden wat er voor staat. Na de 2de dag 5 ml minder gegeven zodat ik voortaan alle dagen geven kan dan 4 keer per week. Dit is echt een goed middel.